"Укренерго" очікує підписання угоди для фінансування ЄБРР до кінця року

П'ятниця, 17 листопада 2023, 18:20 -
 
Володимир Кудрицький
Forbes

"Укренерго" планує до кінця 2023 року підписати угоду про залучення до 200 млн євро фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це під час брифінгу в Медіацентрі "Україна - Укрінформ" заявив голова правління компанії Володимир Кудрицький.

"Планується залучення від 150 до 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку кредиту з грантовим компонентом. Плануємо до кінця року кредитну угоду підписати", - пояснив Кудрицький.

Керівник "Укренерго" нагадав, що влітку Кабінет Міністрів, "Укренерго" і ЄБРР підписали меморандум про залучення коштів. Нині кредитна угода перебуває на фінальному етапі погодження.

Реклама:

Нагадаємо:

У червні 2023 року ЄБРР та уряд України домовилися об’єднати зусилля для мобілізації нового великого пакету фінансування для підтримки енергетичної безпеки країни, банк виділить 600 мільйонів євро у вигляді позик та грантів від міжнародних партнерів.

Президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо підписав три меморандуми про взаєморозуміння з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем щодо мобілізації 200 млн євро для "Укренерго", 200 млн євро для "Нафтогазу" і 200 млн євро для "Укргідроенерго".

Реклама:

Економічна правда

Реклама: