Китай висловив невдоволення ЄС після офіційного початку розслідування щодо субсидій на електромобілі

Середа, 4 жовтня 2023, 20:23 -

Китай був "дуже незадоволений" антисубсидійним розслідуванням, оскільки йому бракувало належних доказів і воно не відповідало правилам Світової організації торгівлі. 

Про це йдеться в заяві Міністерства торгівлі КНР, пише China Daily.

"Це розслідування щодо компенсаційного мита з Європи ґрунтується лише на суб’єктивних припущеннях щодо так званих субсидій і загроз збитків. У ньому немає достатніх доказів на його підтримку та воно суперечить відповідним правилам СОТ, і Китай категорично цим не задоволений", – заявив речник відомства. 

Європейська сторона вимагала від Китаю проведення консультацій протягом дуже короткого періоду часу, але не надала "ефективних консультаційних матеріалів", що завдало шкоди правам та інтересам Китаю, додав речник.

Реклама:

Китай закликав європейську сторону зважено використовувати заходи торговельного захисту, виходячи з загальної картини підтримки стабільності глобальних промислових ланцюгів і ланцюгів поставок і всебічного стратегічного партнерства між Китаєм та Європейським Союзом. 

Китай також заохочує поглиблене співробітництво з Європою в новій енергетичній галузі, представленій електромобілями, і створення справедливого, недискримінаційного та передбачуваного ринкового середовища для спільного розвитку китайсько-європейської індустрії електромобілів.

Читайте також: Електромобілі штовхають ЄС на торговельну війну з Китаєм. Що відбувається?

Реклама:

Нагадаємо: 

Розслідування ЄС щодо субсидій для електромобілів у Пекіні має на меті захистити його автовиробників від потоку дешевих китайських автомобілів. 

Але якщо це призведе до взаємних тарифів, три німецькі виробники авто преміум-класу ризикують зазнати великих втрат.

Комісар Європейського Союзу з питань торгівлі заявив, що наплив електромобілів з Китаю впливає на рішення щодо відстрочки введення мит на електромобілі, що постачаються між ЄС і Великою Британією.

Реклама: