Мінекономіки попереджає аграріїв про ризики самостійного розмінування сільгоспземель

Вівторок, 3 жовтня 2023, 11:00 -

У Мінекономіки попереджають фермерів про потенційні ризики при розмінуванні земель і рекомендує їм користуватися послугами фахівців.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

За словами заступника міністр економіки Ігоря Безкаравайного, процес створення ринку послуг з розмінування вже запущений, а кількість пропозицій послуг сертифікованих операторів з часом буде постійно збільшуватись. 

Відтак українським фермерам потрібно виявити терпіння та в жодному разі не намагатися розмінувати землі власноруч, або за допомоги людей, які не мають відповідного фаху. 

Реклама:

Безкаравайний додає, що Уряд та Міністерство економіки роблять усе, аби пришвидшити процес очищення українських земель. Зокрема, за програмою пріоритетного розмінування земель сільгосппризначення обстежено понад 200 тис га земель, з яких понад 120 тисяч га фермери вже використовують. 

"Ми працюємо 24/7 для того, щоб запустити процеси, які пришвидшать розмінування земель. На початку року у нас було в урядових інституціях біля 2 тисяч піротехніків. До кінця року буде 6 тисяч. Ми в рази збільшуємо кількість машин для розмінування. На сьогодні маємо вже 16 сертифікованих операторів, 29 – в процесі сертифікації, 40 – готуються до сертифікації", – зазначив Безкаравайний.

Нагадаємо:

Реклама:

Зараз в Україні сертифіковано 17 операторів протимінної діяльності, 29 – в процесі сертифікації і ще 40 –до неї готуються. 

Україна запустить через Prozorro ринок послуг із гуманітарного розмінування.

Реклама: