Найбагатша жінка Австралії зірвала угоду найбільшого у світі виробника літію

Понеділок, 16 жовтня 2023, 12:52 -
 
bloomberg

Амекриканський літієвий гігант Albemarle відмовився від поглинання австралійської гірничодобувної компанії Liontown Resources за 4,2 млрд дол після того, як найбагатша жінка Австралії Джина Райнхарт наростила свою частку в компанії і фактично зірвала угоду.

Про це пише Bloomberg.

"Прагнучи збільшити обсяги поставок, Albemarle місяцями цікавилась компанією уПерті, придивляючись до проєкту Kathleen Valley - одного з найперспективніших австралійських родовищ.

У вересні Liontown погодилася на "найкращу і остаточну" пропозицію американської компанії в розмірі 3 австралійських долари за акцію - майже 100% премії до тієї ціни, яка була у березні, коли стало відомо про зацікавленість Albemarle у поглинанні компанії", - пише агентство.

Реклама:

Однак протягом останніх тижнів Albemarle довелося зіткнутися з приходом гірничодобувного магната Джини Райнхарт, оскільки її компанія Hancock Prospecting Pty. неухильно нарощувала свої акції в Liontown до 19,9% .

Минулого тижня вона стала найбільшим інвестором з достатнім впливом, щоб потенційно заблокувати голосування акціонерів щодо угоди.

Albemarle повідомила Liontown, що не буде наполягати на укладенні угоди через "зростаючі складнощі, пов'язані з виконанням угоди", оголосив напередодні австралійський гірничодобувний концерн.

Реклама:

Акції Liontown з моменту останньої пропозиції про купівлю подешевшали майже на 8%. На рішення Albemarle вони також реагують падінням - на 0,83%. Акції Albemarle також дешевшають - на 4,34%.

Економічна правда

Реклама: