Австралійський регулятор оштрафував соцмережу X Маска на 386 тисяч доларів

Понеділок, 16 жовтня 2023, 09:50 -

Комісія з електронної безпеки Австралії оштрафувала соціальну мережу  Ілона Маска X на понад 610 тис  австралійських дол (386 тис дол) за відмову співпрацювати з розслідуванням практики протидії жорстокому поводженню з дітьми.

Про це повідомляє Reuters. 

Зазначається, що комісія з електронної безпеки оштрафувала X, заявивши, що вона не відповіла на повідомлення про матеріали жорстокого поводження з дітьми на платформі та методи, які вона використовувала для їх виявлення.

Попри відносно невеликий розмір штраф є репутаційним ударом для компанії, яка спостерігала постійне падіння доходів, оскільки рекламодавці скорочували витрати на платформу, яка припинила модерацію більшості вмісту та відновила тисячі заборонених облікові записи.

Реклама:

Крім того, ЄС також розслідує X на предмет можливого порушення його нових технологічних правил після того, як платформу звинуватили в неспроможності стримати дезінформацію щодо нападу ХАМАС на Ізраїль.

Нагадаємо:

Платформа соціальних медіа X (раніше Twitter) видалила сотні облікових записів, афілійованих з терористичним угрупуванням ХАМАС, і вжила заходів для видалення або позначення десятків тисяч вмісту після нападу бойовиків на Ізраїль.

Реклама:
Реклама: