У Харкові затримали диверсанта, який готував підриви на АЗС у кількох областях

Середа, 11 жовтня 2023, 15:05 -
 

СБУ і Нацполіція затримали диверсанта російського ГРУ, який хотів підірвати декілька АЗС у Харкові та інших областях України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Відповідно до задуму російської воєнної розвідки підриви резервуарів з пальним на АЗС мали призвести до численних жертв серед цивільного населення та поширення панічних настроїв у прикордонних регіонах.

Контррозвідка Служби безпеки спільно з Департаментом карного розшуку Національної поліції провела багатоходову спецоперацію, у результаті якої у Харкові було затримано диверсанта.

Реклама:

Правоохоронці затримали фігуранта "на гарячому" під час закладання ним вибухівки під бочку з газом на одній із харківських автозаправних станцій.

Зловмисник планував підриви двох автозаправних станцій у Харкові та в інших регіонах України.

Також викрито факти причетності затриманого до вчинення серії інших диверсій на Харківщині. Серед них – підрив колії на залізничній станції та вибухи на двох місцевих автозаправних станціях.

Реклама:

Для вчинення диверсій він використовував саморобні вибухові пристрої, які зберігав у спеціально облаштованому схроні на території одного з лісових масивів Харківщини.

При затриманні зловмисника було одразу деактивовано його вибуховий пристрій, який складався з 2,5 кг пластиду та годинникового механізму з електродетонатором.

Ворожим диверсантом виявився ексспівробітник розформованої міліції, який через суд намагався поновитися на колишній посаді. Після початку повномасштабного вторгнення РФ він був дистанційно завербований представником російської воєнної розвідки.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Реклама: