В уряді окреслили три пріоритети держбюджету-2024

Вівторок, 5 вересня 2023, 18:14

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав пріоритетами державного бюджету на 2024 рік сектор безпеки й оборони, виплати зарплат лікарям, вчителям та соцвиплати, а також відновлення України.

Про це він заявив під час засідання уряду 5 вересня.

Глава Кабміну зазначив, що уряд ухвалить проєкт держбюджету-2024 до 15 вересня, його розробка перебуває на фінальній стадії.

"Пріоритетом номер один — як і цьогоріч — буде сектор безпеки й оборони. Техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди, — усе це максимально для нас важливо", — наголосив очільник Уряду.

Реклама:

Другим акцентом бюджету є зарплати лікарів, вчителів та соціальні виплати. 

Зокрема, за словами Шмигаля, наступного року планується двоетапне збільшення мінімальної заробітної плати, індексація пенсій, фінансування субсидій, допомоги ВПО й інших виплат.

Третім пріоритетом держбюджету є відновлення. Прем'єр наголосив, що для уряду важливо продовжити та завершити проекти відбудови, які вже стартували, а також започаткувати нові.

Реклама:

Нагадуємо:

Мінімальну заробітну плату в Україні з 1 січня 2024 року можуть підвищити до 7 100 грн, а з 1 липня –  до 8 000 грн. Нині розмір "мінімалки" становить 6,7 тис грн. 

Реклама: