Наповнення реєстру олігархів почнеться після закінчення війни – Малюська

П'ятниця, 22 вересня 2023, 20:55 -

Кабінет міністрів України з ініціативи Міністерства юстиції вніс зміни до плану деолігархізації та відклав наповнення реєстру олігархів – цей процес почнеться після закінчення війни.

Про це повідомив глава Мін’юсту Денис Малюська.

За його словами, однією з семи умов початку перемовин про вступ України до Європейського Союзу є імплементація закону про олігархів з урахуванням висновку Венеційської комісії.

"А комісія сказала, що зараз не на часі. Тому Кабмін з нашої, Мін’юсту, ініціативи вніс зміни до Плану деолігархізації та відклав наповнення реєстру олігархів на "після війни". Шкода звісно, але в принципі, у теперішніх умовах це не критично і, можливо, правильно", – написав Малюська. 

Реклама:

За його словами, пауза з імплементацією закону про олігархів не означає паузу у застосуванні інших інструментів: кримінальні провадження у активній стадії, повноваження АМКУ збільшені, антикорупційні інструменти відновлюються.

Читайте також: Як "Венеційка" хотіла вщент розкритикувати український "антиолігархічний" закон

Нагадуємо:

Реклама:

У березні Венеційська комісія відклала розблокування змін до антиолігархічного закону України, але в уряді не вважають, що це завадить переговорам про вступ до ЄС.

Реклама: