Клуб НХЛ продали за рекордні 950 мільйонів доларів

П'ятниця, 22 вересня 2023, 10:00 -

Національна хокейна ліга (НХЛ) схвалила продаж клубу "Ottawa Senators" Майклу Андлауеру, який заплатив 950 млн доларів, що є найбільшою сумою за франшизу в історії ліги.

Про це повідомляє The Messenger

Зазначається, що рішення було прийнято одноголосно радою керуючих НХЛ. Андлауер і група інвесторів домовилися про купівлю "Сенаторів" ще в червні, а 28 серпня виконавчий комітет ліги схвалив угоду. Тепер продаж офіційно завершено.

"Андлауер є засновником компаній ATS Healthcare, Accuristix, Bulldog Capital Partners і Andlauer Healthcare Group. Це не перший його набіг на хокейний ринок: у 2009 році він став співвласником "Montreal Canadiens", – йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Майже 10 місяців тому "Сенатори" були офіційно виставлені на продаж після смерті попереднього власника канадського бізнесмена українського походження Євгена Мельника, який помер у березні 2022 року. Дочки Мельника, Анна та Олівія, збережуть 10 % частку в команді.

Нагадаємо:

Американський журнал Forbes оприлюднив рейтинг "50 найдорожчих спортивних команд світу 2022": 50 найдорожчих спортивних команд світу разом коштують 222,7 млрд дол - це на 30% більше, ніж рік тому.

Реклама:

Економічна правда. 

Реклама: