TikTok оштрафували на 345 мільйонів євро за порушення норм ЄС по обробці даних дітей

П'ятниця, 15 вересня 2023, 17:28 -
 
reuters

Платформу TikTok оштрафували на 345 млн євро за порушення законів про конфіденційність щодо обробки персональних даних дітей в ЄС.

Про це пише Reuters із посиланням на регулятора ЄС.

Зазначається, що TikTok порушила низку законів ЄС про конфіденційність в період з 31 липня 2020 року по 31 грудня 2020 року, йдеться в заяві Комісара із захисту даних Ірландії (DPC).

"Це перший випадок, коли компанія TikTok, що належить китайськый ByteDance, отримала штраф від DPC, провідного регулятора в ЄС для багатьох провідних світових технологічних фірм через розташування їх регіональних штаб-квартир в Ірландії", - зауважуэ видання.

Реклама:

Представник TikTok заявив, що компанія не згодна з рішенням, особливо з розміром штрафу, і що більшість критичних зауважень більше не є актуальними внаслідок заходів, вжитих компанією до початку перевірки DPC у вересні 2021 року.

DPC заявив, що порушення TikTok стосувались того, що в 2020 році облікові записи користувачів віком до 16 років за замовчуванням були встановлені як "публічні", і що TikTok не перевіряв, чи дійсно користувач є батьком або опікуном дитини, коли зв'язувався через функцію "сімейної пари".

У листопаді 2020 року TikTok додав жорсткіший батьківський контроль до сімейних пар. А у сычны 2021 року змінив налаштування за замовчуванням для всіх зареєстрованих користувачів віком до 16 років на "приватний".

Реклама:

TikTok заявив, що планує надалі оновлювати свої функцыъ про конфіденційність, щоб зробити різницю між публічними та приватними акаунтами більш зрозумілою.

DPC дав TikTok три місяці, щоб привести всі свої процеси у відповідність.

Також відкрито друге розслідування щодо передачі TikTok персональних даних до Китаю та дотримання ним законодавства ЄС про захист даних при переміщенні персональних даних до країн за межами блоку. У березні DPC заявив, що готує попередній проєкт рішення щодо цього розслідування.

Економічна правда

Реклама: