Регулятор погодив правила експорту та імпорту електроенергії з трьома країнами ЄС

Вівторок, 12 вересня 2023, 17:02 -

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг 12 вересня погодила правила розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів Україна – Польща, Україна – Словаччина та Україна – Угорщина.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

У Нацкомісії пояснюють, що прийняте рішення створить умови для збільшення потенціалу щодо проведення експортно-імпортних операцій з електричною енергією через міждержавні перетини України та трьох європейських країн.

Як наслідок, це позитивно вплине на забезпечення безпеки постачання електроенергії та стабілізацію роботи об’єднаної енергосистеми України.

Реклама:

Напередодні прийняття рішення регулятором НЕК "Укренерго" провела публічні консультації щодо проєкту Правил добового розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів України. 

Також Правила розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів з Польщею, Словаччиною та Угорщиною були узгоджені НЕК "Укренерго" з операторами систем передач відповідних країн.

Нагадуємо:

Реклама:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) вимагала від "Укренерго" пояснити причини отримання аварійної допомоги для балансування Об’єднаної енергосистеми в липні-серпні від сусідніх країн.

Реклама: