Новини 8 серпня: криза держслужби, цифровізація держави, податкові новації

Середа, 9 серпня 2023, 21:00 -

Цифровізація. Держава відмовляється від паперових архівів. Усі документи державних органів влади в Україні відцифрують та зберігатимуть в електронних архівах - пілотний проєкт майбутньої системи "е-Архів" запрацював відсьогодні, 9 серпня.

Покращення ділового клімату. Ухвалено перший етап антимонопольної реформи. Верховна Рада зробила схвалила в другому читанні законопроєкт №5431, який передбачає посилення ролі Антимонопольного комітету.

Рада покращила закон про інвестнянь: бізнесу зі значними інвестиціями обіцяють особливі умови

Реклама:

Податкові новації. Депутати хочуть змінити систему сплати ЄСВ, перевівши відповідні рахунки до територіальних органів Пенсійного фонду, а подання звітності про нарахування ЄСВ хочуть здійснювати через вебпортал е-послуг ПФУ.

Криза держслужби. Кількість держслужбовців в Україні скоротилась на 2,7 тисячі за пів року. Вкрай назріла потреба реформи держуправління.

Дерегуляція. Уряд дозволив віддалену ідентифікацію ВПО для отримання пенсій та інших виплат.

Реклама:

Корупційні скандали. Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, як на корупційні скандали в Україні реагують міжнародні партнери.

Макроекономічна ситуація. У липні 2023 року інфляція в Україні в річному вимірі знизилась до 11,3% з 12,8% за підсумками червня. Споживчі ціни знизились на 0,6% після зростання на 0,8% у червні.

Ексклюзиви ЕП

"Пінна вечірка". Як автомийки забруднюють малі річки Києва

Як бізнес забруднює води Дніпра, які масштаби несанкціонованих врізань у міські комунікації та колектори річок і чи борються з цією проблемою міські чиновники та екологічна інспекція.

Якщо всі корупціонери і виїхали, то на нових елітних автівках

Про відновлення авторинку в Україні говорити зарано. Але одне можна помітити точно – це його докорінна структурна зміна. 

Реклама: