Новини 7 серпня: відновлення країни - перші деталі плану, міжнародні резерви побили історичний рекорд 

Понеділок, 7 серпня 2023, 21:00 -

Відновлення України. ЗМІ дізналися перші деталі підготовки урядом "Плану України" під 50 млрд євро від ЄС

Корупція. Уряд Шмигаля повернув скандальний ЄДАПС та пустив заробляти мільярди на документах.

Законодавство. 7 серпня набрав чинності закон "Про водовідведення та очищення стічних вод", який спрямований на забезпечення громадян послугами якісного централізованого та нецентралізованого водовідведення, а також - на одночасне зменшення негативного впливу стічних вод на навколишнє природнє середовище.

Монетарна політика. У Комітеті з монетарної політики підтримують подальше зниження облікової ставки до кінця року, але думки щодо швидкості пом’якшення процентної політики розділились. Розглядаються три сценарії.

Реклама:

Міжнародні резерви України на 1 серпня становили 41,72 мільярда доларів та вдруге поспіль оновили рекорд всю за історію незалежності України.

Енергетика. ЄБРР допоможе українським ТЕС та ТЕЦ перейти на альтернативні джерела енергії.

Демографічна ситуація. За другий квартал 2023 року кількість пенсіонерів в Україні аномально зменшилась на 140 тисяч осіб, що складає майже половину від того, наскільки поменшало пенсіонерів від початку великої війни.

Реклама:

Ексклюзиви ЕП

"Україна завжди була достатньо інвестиційно привабливою". Інтерв’ю зі старшою менеджеркою EY (Ernst&Young) в Україні Оленою Древаль

Останнім часом почали виокремлюватись певні контури, за якими відбуватиметься відновлення та відбудова України по завершенні війни. Ще до закінчення активних бойових дій стрімкий ріст розпочне сектор інфраструктури та будівництва, одразу після завершення війни активізується сектор безпеки та оборони. Разом з тим продовжуватиме зростання український ІТ-сектор.

Виробництво, яке неможливо знищити ракетами. Як у Франківську виготовляють дрони-камікадзе для фронту

Як здійснюється кустарне виробництво FPV-дронів в Україні, скільки квадрокоптерів може збирати одна майстерня та як важко конкурувати з росіянами за китайські запчастини?

Реклама: