Ціни на нафту знизились на тлі занепокоєнь щодо попиту в Китаї

Середа, 9 серпня 2023, 10:44 -

Ціни на нафту знизилися в середу, оскільки занепокоєння з приводу повільного попиту з боку Китаю зросли після "ведмежих" даних про торгівлю і інфляцію.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що занепокоєння щодо попиту в Китаї затьмарили побоювання щодо скорочення пропозиції, викликані скороченням видобутку в Саудівській Аравії і Росії.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 21 цент, або на 0,2%, до 85,96 долара за барель до 06:15 за Гринвічем.

Реклама:

Американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подешевшала на 21 цент, або 0,2%, до 82,71 долара.

"Ціни на нафту намагаються продовжити зростання через тривале занепокоєння щодо повільного відновлення економіки Китаю і попиту на паливо", - сказав головний аналітик Sunward Trading Чіокі Чен.

"Крім того, через занепокоєння щодо сповільнення попиту в США та Європі через низку підвищень процентних ставок, зростання нафтових ринків виглядає обмеженим", - додав він, прогнозуючи, що WTI торгуватиметься в діапазоні від 75 до 85 доларів за барель пізніше цього місяця.

Реклама:

Минулого тижня обидва бенчмарки відзначили шостий поспіль тижневий приріст, чому сприяло скорочення поставок ОПЕК+ і надії на стимули для відновлення попиту на нафту в Китаї.

Дані по інфляції в Китаї в середу показали, що індекс споживчих цін в липні знизився в річному вимірі вперше з лютого 2021 року, оскільки в економіці, яка намагається відновитися після пандемії, наростає дефляційний тиск.

Звіт про інфляцію вийшов після розчаровуючих торгових даних у вівторок, які показали, що імпорт сирої нафти в Китай в липні впав на 18,8% в порівнянні з попереднім місяцем до найнижчого щоденного показника з січня, оскільки основні експортери скоротили закордонні поставки, а внутрішні запаси продовжували нарощуватися.

Ще однією "ведмежою" ознакою є те, що запаси сирої нафти в США минулого тижня зросли на 4,1 млн барелів, згідно з даними Американського інституту нафти, опублікованими у вівторок. Це більше, ніж очікували аналітики, опитані агентством Reuters.

Економічна правда

Реклама: