Кабмін передав Вінницький авіазавод в управління "Мотор Січі"

Вівторок, 1 серпня 2023, 18:24 -

Кабінет міністрів передав акції "Вінницького авіаційного заводу" в управління "Мотор Січі".

Таке рішення ухвалили 1 серпня на пропозицію АРМА, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Наразі акції Вінницького авіаційного заводу за рішенням суду перебувають в управлінні АРМА. У свою чергу ПАТ "Мотор Січ" за рішенням військових органів було відчужено на користь держави в листопаді 2022 року. Нині "Мотор Січ" управляється Міністерством оборони України", - пояснили в міністерстві.

За словами заступника міністра Олексія Соболева, "Вінницький авіазавод" історично тісно співпрацює з "Мотор-Січчю", виконуючи капітальні ремонти та модернізацію двигунів для гвинтокрилів.

Реклама:

"У свою чергу, відчужене державою ПАТ "Мотор Січ" виконує важливі завдання з посилення обороноздатності країни", - додали у відомстві.

"Визнано доцільним передати управління Вінницьким авіазаводом від АРМА до ПАТ "Мотор-Січ". Це забезпечить безперебійну роботу заводу, покращить управління і дозволить обом підприємствам ефективно працювати на оборону України", - зазначив Соболев.

Раніше активами на це підприємство володів В’ячеслав Богуслаєв, якого затримали в Україні у жовтні минулого року.

Реклама:

Нагадаємо:

22 жовтня 2022 року УП стало відомо, що СБУ затримала почесного президента компанії "Мотор Січ", екснардепа В'ячеслава Богуслаєва.

23 жовтня 2022 року Служба безпеки України підтвердила затримання президента АТ "Мотор Січ" та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства: їм оголосили підозру в колаборації та пособництві державі агресору.

За матеріалами слідства, ці посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації "Ростех", яка є одним із головних виробників озброєнь для збройних сил Росії. Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

У квітні президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти експрезидента "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва та росіян.

У травні Богуслаєв попросив включити його в список на обмін з Росією.

Економічна правда

Реклама: