Австрійська OMV не планує розривати контракт на постачання газу з РФ

Неділя, 9 липня 2023, 14:07 -

Австрійська група енергокомпаній ОMV цієї зими продовжить закуповувати більшу частину газу у РФ, попри наявні резервні контракти.

Про це повідомляє Financial Times.

За словами генерального директора ОMV Альфреда Штерна, підприємство не має наміру розривати довгостроковий контракт на постачання газу з Росії, укладений із "Газпромом" у 2018 році.

"Поки Росія буде здійснювати постачання, ми будемо забирати ці обсяги у "Газпрому". – заявив Штерн. 

Реклама:

Компанія ОMV, найбільшим власником акцій якої є австрійський уряд, забезпечує 30% газу на ринку країни. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну це підприємство не раз піддавалося критиці через закупівлю російських енергоносіїв.

Генеральний директор зазначив, що наразі компанія уклала контракти на оренду трубопровідної потужності для прокачування всього необхідного їй газу, а також забезпечила постачання з Норвегії та з терміналів СПГ у Нідерландах та Італії.

"Усе це дає нам доступ до неросійського газу, якого більш ніж достатньо для покриття наших зобов'язань перед клієнтами", - сказав Штерн. 

Реклама:

Штерн також поскаржився на ненадійність із російської сторони, оскільки торік сильно варіювалися постачання, складаючи від 20% до 70% щомісячного імпорту газу ОMV.

Контракт ОMV на купівлю газу в "Газпрому" закінчується у 2040 році.

Нагадаємо:

У грудні 2022 року понад 70% імпортованого Австрією газу надійшло з Росії, а за період з січня по листопад країна могла заплатити за газ РФ близько 6,7 мільярда євро.

Економічна правда.

Реклама: