УЗ запустила інтермодальні поїзди з чотирьох міст України до порту Гданська

Середа, 26 липня 2023, 18:25 -

Укрзалізниця запропонувала вантажовласникам нову послугу перевезення контейнерів інтермодальними маршрутними поїздами до польського морського порту Гданськ з чотирьох міст України: Києва, Одеси, Дніпра та Вінниці.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

"Ми продовжуємо інтеграцію української залізниці до європейської мережі. Тому ми робимо ще один важливий крок на цьому шляху й запускаємо новий сервіс контейнерних перевезень з повним комплексом послуг.

У підсумку контейнерні маршрутні поїзди покращать морське та внутрішнє сполучення й інтермодальні логістичні ланцюги між Україною та країн ЄС", - заявив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Реклама:

Оператором перевезень виступить філія "Центр транспортного сервісу "Ліски"" АТ "Укрзалізниця".

Як зазначили в УЗ, філія готова запропонувати повний комплекс послуг з організації перевезення контейнерів: надати контейнери, спеціалізований рухомий склад, забезпечити виконання навантажувально-розвантажувальних операцій, складування, зберігання вантажів, оформлення транспортних і митних документів, сертифікацію та ін.

 

"Контейнерні маршрутні поїзди будуть інтегровані в інтермодальну національну мережу ЦТС "Ліски", термінали якої обладнані всім необхідним для надання комплексної послуги: фітинговими та контейнерними платформами, контейнерами, кранами, тягачами.

Реклама:

Маршрутні поїзди забезпечать ефективне сполучення до коридорів основної залізничної мережі ЄС", - додав член правління компанії Вячеслав Єрьомін.

Контейнерні маршрутні поїзди можуть формуватися на чотирьох прикордонних переходах на коліях 1435-1520 мм: Ягодин, Ізов, Мостиська та Чоп.

Таким чином, Ягодин може бути з'єднаний з Балтійсько-Адріатичною та Північноморсько-Балтійською основною залізничною мережею, Мостиська - з Балтійсько-Адріатичною та Рейнсько-Дунайською магістральними залізничними мережами, Чоп - з основною залізничною мережею Рейн - Дунай та Середземномор'я, Вадул-Сірет - з основною залізничною мережею Рейн - Дунай, додали в УЗ.

Партнерами в роботі нового сервісу виступили новостворена філія UZ Cargo Poland, компанія Laude Smart Intermodal S.A., PKP Cargo Connect та інші.

Економічна правда

Реклама: