Привласнення 250 млн "Дельта банку": поліція передала до суду ще одну справу проти ексвласника

Понеділок, 24 липня 2023, 17:34 -

Головне слідче управління Нацполілції завершило досудове розслідування ще однієї справи про банкрутство "Дельта банку" та скерувало до суду обвинуальний акт проти колишнього власника банку Миколи Лагуна.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці зібрали докази привласнення понад 250 млн гривень Лагуном, який обіймав посаду голови спостережної ради банку та діяв у злочинній змові із заступниками голови ради директорів та директором підконтрольної юрособи.

Слідство встановило, що протягом 2012-2013 голова спостережної ради ПАТ "Дельта Банк" надав незаконну вказівку підлеглим видати кредит підконтрольній йому юридичній особі, яка необґрунтовано одержала 430 млн гривень, із яких не повернула 199 млн грн. 

Реклама:

Крім цього, уклавши завідомо невигідний договір про відступлення прав вимог за кредитним договором за суттєво нижчою за реальну вартість ціною, вони заволоділи коштами в сумі близько 29 млн грн.

Також протягом 2014-2015 років за аналогічною злочинною схемою службові особи банку за пособництва директора підконтрольного товариства заволоділи 19 млн грн.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Реклама:

Нагадуємо:

Прокуратура скерувала до суду дві справи стосовно колишнього власника ПАТ "Дельта Банк" Миколи Лагуна, якого підозрюють у заволодінні чужим майном та ухилення від сплати податків у розмірі понад 33 мільйонів гривень.

Раніше ми писали, що колишній мажоритарний власник збанкрутілого у 2015 році "Дельта Банку" Микола Лагун перераховує свою "зарплатню" у розмірі 14 тисяч гривень на місяць на погашення боргу перед державним "Ощадбанком".

Реклама: