Microsoft стала на крок ближчою до закриття угоди з придбання Activision Blizzard

Середа, 12 липня 2023, 10:57 -

Корпорація Microsoft подолала основні перешкоди на шляху до купівлі виробника відеоігор Activision Blizzard після того, як суд в США схвалив угоду вартістю 69 мільярдів доларів, а британський регулятор припустив, що він може переглянути свою позицію.

Про це пише Reuters.

Акції Activision на цій новині зросли на 10%, оскільки США і Велика Британія були двома країнами, які виступали проти того, що могло б стати найбільшою угодою Microsoft в історії і найбільшою угодою в історії індустрії відеоігор. Акції Microsoft зросли на 64 центи до 332.47 доларів.

Окружний суддя США в Сан-Франциско відхилив твердження адміністрації Байдена про те, що угода зашкодить споживачам, надаючи виробнику ігрових консолей Xbox компанії Microsoft ексклюзивний доступ до ігор, включаючи бестселер Call of Duty.

Реклама:

Невдовзі після рішення американського судді британське Управління з питань конкуренції та ринків (CMA) заявило, що готове розглянути пропозиції Microsoft щодо вирішення антимонопольних проблем у Великій Британії, що свідчить про те, що обидві сторони можуть дійти згоди.

Федеральна торгова комісія США стверджувала, що Microsoft зможе використовувати ігри Activision, щоб витіснити конкурентів з ринку.

Нагадаємо:

Реклама:

Керівник Microsoft Gaming пообіцяв у суді, що після придбання Activision Blizzard за 69 млрд доларів, гра Call of Duty залишиться доступною на консолях PlayStation. 

Суд у США задовольнив запит Федеральної торгової комісії (FTC) про тимчасове блокування угоди Microsoft Corp щодо придбання виробника відеоігор Activision Blizzard за 69 млрд дол.

Економічна правда

Реклама: