Канада продовжила режим безмитного ввезення товарів з України

П'ятниця, 9 червня 2023, 20:47 -

Віцепрем'єр-міністерка Канади Христя Фріланд у п’ятницю оголосила про продовження ще на рік, тобто до 9 червня 2024 року, режиму безмитного імпорту товарів із України, покликаних підтримати її економіку в умовах повномасштабного вторгнення РФ.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в повідомленні уряду Канади.

Рішення канадського уряду забезпечить подальший безмитний імпорт українських товарів до Канади, зокрема сталі й товарів, постачання яких регулюється квотами.

Режим, запроваджений рік тому, тимчасово скасовує мита, антидемпінгові та компенсаційні мита, що застосовуються до імпорту українських товарів у Канаді.

Реклама:

Водночас після 9 червня 2023 року Канада не продовжуватиме митні пільги на товари, захищені урядом у межах системи керування пропозицією (тобто влада навмисне обмежує їхнє виробництво й квотує їхній імпорт) – зокрема яйця, м'ясо птиці та молочні продукти.

Як уточнила Фріланд, Канада дозволить Україні продовжувати безмитне постачання цих продуктів у межах квот Світової організації торгівлі, але буде стягувати мито з поставок понад ці квоти. Рішення не стосується товарів, відправлених до 9 червня 2023 року.

Водночас, як пише Reuters, у минулому році Україна експортувала в Канаду лише одну партію морозива на 6000 канадських доларів, тому малоймовірно, що її сільськогосподарський експорт якось впливав на канадський ринок.

Реклама:

Продовження безмитного режиму для українського імпорту ґрунтується на угоді про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA) та її модернізації, оголошеній у квітні цього року.

З моменту набуття CUFTA чинності 1 серпня 2017 року тарифи були скасовані на 99,9% імпорту з України, зокрема рибу та морепродукти, соняшникову олію та мінерали, 99,9% промислових товарів, та 99,9% сільськогосподарської продукції.

Європейська правда

Реклама: