Укрзалізниця отримає 200 мільйонів євро пільгового кредиту від ЄБРР

П'ятниця, 9 червня 2023, 16:45 -
 
фото: уз

"Укрзалізниця" заявила, що отримає фінасування в суму 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в рамках проєкту "Надзвичайна підтримка української залізниці".

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Відповідні угоди 9 червня підписали віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад Олександр Кубраков, директор ЄБРР з питань Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко та член правління Антон Мішин.

Зазначається, що проєкт сприятиме відновленню та модернізації залізничної інфраструктури.

Реклама:

"АТ "Укрзалізниця" вкотре відчуває підтримку надійного фінансового партнера. Це вже другий проєкт з фінансування Укрзалізниці, який реалізується з ЄБРР з початку повномасштабного вторгнення. Перший проєкт дозволив підтримати стабільність компанії в складний період, а другий буде в першу чергу спрямований на пріоритетні інвестиційні проєкти", - заявив Лященко.

Термін погашення становитиме до 15 років, включно з пільговим періодом до 3 років.

Кошти позики в сумі 100 млн євро будуть спрямовані на фінансування капітальних вкладень "Укрзалізниці", у тому числі закупівлі матеріалів для відновлення залізничних коридорів з Європейським Союзом, а також оновлення рухомого складу.

Реклама:

Ще 100 млн євро япрямують на фінансування критичних потреб компанії, спрямованих на забезпечення стабільних і безперебійних залізничних вантажних і пасажирських перевезень.

"Крім того, проєкт передбачає надання грантових коштів в сумі до 10 млн євро на фінансування капіталовкладень, що сприятимуть забезпеченню інклюзивності залізничних вокзалів, зокрема встановлення ліфтів та пандусів, закупівлі комунікаційного обладнання, енергоефективного освітлення тощо", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та АТ "Укрзалізниця" підписали грантову угоду від ЄС на суму 6,7 млн євро для підтримки життєдіяльності компанії під час великої війни.

Економічна правда

Реклама: