США прозвітували про допомогу постраждалим від підтоплень через підрив Каховської ГЕС

Четвер, 8 червня 2023, 20:33 -

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в четвер повідомило про допомогу, яку надало мешканцям Херсонської області, постраждалої від підтоплень у результаті підриву Росією дамби Каховської гідроелектростанції.

Про це йдеться в пресрелізі USAID, що є в розпорядженні "Європейської правди".

Агентство США надає підтримку Державній службі України з надзвичайних ситуацій у придбанні та доставці обладнання для очищення води, насосів для відкачування води, рятувального обладнання на воді, а також човнів та човнових моторів.

Понад тисячі домогосподарств, які постраждали від підтоплень, USAID виплатить по 2200 гривень грошової допомоги на людину, або загалом 22,5 мільйона гривень протягом трьох місяців.

Реклама:

Також USAID допомогло із забезпеченням питною водою понад 14 тисяч людей і вже роздало гарячі обіди 7000 людей у Миколаєві та Херсоні, а ще передає системи фільтрації води для громад у Херсонській та Дніпропетровській областях.

Серед іншої допомоги – понад 10 тисяч літрів пального для підтримки рятувальних операцій на воді та розподілу екстреної допомоги, а також надання автобусів і човнів для евакуації людей із зони лиха.

Крім того, уряд США працює над планом доставки насосів для критичної інфраструктури міста Херсон.

Реклама:

Нагадаємо, вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом обласна військова адміністрація підтвердила цю інформацію. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

ЄС застосував Механізм цивільного захисту для надання допомоги Україні. Перші внески вже зробили Німеччина, Австрія, ЛитваЛатвія та Польща, а також Чехія.

Європейська правда

Реклама: