Зеленський обіцяє податкову без податківців і митницю без митників

Середа, 28 червня 2023, 14:56

Президент Володимир Зеленський обіцяє радикальну реформу податкової служби та митниці, зменшення податків та мінімізацію контактів чиновників з громадянами, але в обмін на закриття схем та сумлінність платників податків. 

Про це президент заявив у вівторок під час виступу в Верховній Раді.

"Наша мета – податкова без податківців, митниця без митників. Автоматичні цифрові процедури", – сказав президент України.

За його словами, цифровізація дає колосальні можливості спрощувати відносини в галузі податків, митниці, де є будь-який контакт між громадянином і посадовцем, між бізнесом і чиновником.

Реклама:

При цьому, президент вчергове підтвердив, що хотів би знизити податки. Але це, за його словами, потягне посилену відповідальність.

"Україні потрібен новий податковий договір між державною і суспільством, реальна легалізація майна. Але коли Україна переможе ... зниження податків має означати підвищену податкову сумлінність", – сказав президент.

Водночас він також підтвердив свої слова, що такі зміни мають відбутися вже після війни, оскільки зараз, "у час такої війни й очевидної залежності України від співпраці з фінансовими донорами", Україна собі цього дозволити не може.

Реклама:

Нагадуємо:

У березні 2023 року МВФ висловив позицію, що Україна до кінця війни має утриматися від будь-яких податкових змін, якщо вони зменшать надходження до бюджету.

Після цього Зеленський сказав, що підтримує радикальну податкову реформу, але вже після війни.

Реклама: