ШІ підставив людину: вперше виписано штраф за дезінформацію, надану нейромережею

П'ятниця, 23 червня 2023, 15:51

Нью-Йоркська юридична фірма Levidow, Levidow & Oberman PC отримала штраф у розмірі $5000 за використання у судовому провадженні фейкових цитат, згенерованих штучним інтелектом.

Про це повідомляє Bloomberg.

Дана справа стала першою у світі, де ШІ підставив людину і став причиною покарання.

Втім, як можна зрозуміти з вердикту суду, проблема полягала не стільки в штучному інтелекті, скільки в тому, що оштрафовані юристи свідомо проігнорували ознаки фейковості цитат, виданих нейромережею.

Реклама:

Більше того, вони продовжували наполягати на правдивості наданих даних, навіть після того, як їх було викрито на використанні ШІ.

Як стверджує Bloomberg, юристами була використана нейромережа ChatGPT.

Яким чином могло статися, що юристи настільки довірилися штучному інтелекту, що взяли його інформацію без перевірки, Bloomberg не дізнався. Проханням про коментар було відхилене.

Реклама:

Читайте також: Війна чат-ботів. Як ChatGPT похитнув гегемонію Google

Нагадуємо:

Компанія Apple обмежила використання чат-боту ChatGPT від OpenAI та інших зовнішніх інструментів штучного інтелекту для своїх співробітників, оскільки розробляє подібну технологію та непокоїться щодо витоку даних.

Компанія Samsung заборонила використання генеративних інструментів ШІ, таких як ChatGPT, у своїх внутрішніх мережах і на пристроях, що належать компанії, через побоювання, що завантаження конфіденційної інформації на ці платформи становить ризик для безпеки.

Реклама: