Український агрохолдинг "Астарта" отримає від ЄБРР 30 мільйонів доларів

П'ятниця, 16 червня 2023, 16:07 -

Європейський банк реконструкції та розвитку надає 30 мільйонів доларів одному з провідних українських агрохолдингів "Астарта".

Про це повідомляє пресслужба ЄБРР.

Позика надається з метою допомогти компанії подолати несприятливі умови, викликані війною Росії проти України, і забезпечити більш стійку діяльність. 

Пакет складається з:

Реклама:
  • кредиту у 21 млн дол від ЄБРР;
  • 9 млн дол від Фонду чистих технологій (CTF).

Фонд чистих технологій після початку великої війни зобов’язався інвестувати в країну 3 млрд євро в 2022-23 роках. 

"Продовольча безпека є однією з п’яти пріоритетних інвестиційних сфер поряд з енергетичною безпекою, життєво необхідною інфраструктурою, фінансуванням торгівлі та підтримкою приватного сектору", - наголошують в ЄБРР.

"Астарта" планує використати фінансування для модернізації та підвищення енергоефективності на існуючих виробничих потужностях, запровадження кліматично розумних сільськогосподарських практик для підвищення стійкості бізнесу, зниження виробничих та енергетичних витрат при одночасному підвищенні продуктивності та операційної ефективності, а також забезпечення достатнього фінансування оборотного капіталу для підтримки своєї діяльності на довоєнному рівні. 

Реклама:

Фінансування плану капіталовкладень холдингу допоможе "Астарті" продовжити розвиток сільського господарства, переробки сої та виробництва цукру в умовах нестабільності, пов’язаної з війною. 

"Астарта" — великий вертикально-інтегрований сільськогосподарський холдинг, заснований у 1993 році, в управлінні якого близько 220 тис га орендованих орних земель, п’ять цукрових заводів, фабрика з переробки сої, біогазова установка та молочні ферми. 

Економічна правда

Реклама: