Фонд держмайна виставив на приватизацію торфобрикетний завод "Рівнеторф"

Субота, 10 червня 2023, 10:00 -

Фонд державного майна 5-го липня проведе відкрити аукціон з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства "Рівнеторф", стартова ціна об’єкта – 47,1 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

ДП "Рівнеторф" спеціалізується на виробництві торф'яних напівбрикетів, а також паливного фрезерного торфу для компостів. Обсяги виробництва підприємства складають  60-80 тис. тонн брикетів на рік.

Крім того, об’єкт приватизації має спецдозвіл на користування надрами з терміном дії на 40 років (реєстраційний номер 2201, від 30.03.2000 р.).

Реклама:

" "Рівнеторф" — діюче підприємство, яке потребує інвестицій. За всі 60 років його існування воно не модернізувалось і має високу зношеність основних фондів. Приватний власник зможе збільшити рентабельність бізнесу, проінвестувавши в розвиток підприємства", — зазначає  директор Департаменту приватизації ФДМУ Владислав Данилішин.

Також  у ФДМУ зазначають, що підприємство не є стратегічним для енергетичної галузі України, оскільки загальна частка торф'яного палива в енергетичному балансі країни за останніми даними Державної служби статистики України знаходиться на рівні 0,028%. 

Основними недоліками цього виду палива є нижча, ніж у вугілля енергетична калорійність і труднощі спалювання через високий вміст вологи (до 65%). Натомість торф'яне паливо є достатньо популярним у приватних господарств на регіональному рівні, тому ФДМУ очікує певну конкуренцію на торгах.   

Реклама:

"Загалом об’єкт включає 114 одиниць нерухомого майна (виробничі, складські, адміністративні приміщення тощо) загальною площею 16 969,90 кв.м. На підприємстві працює 175 людей, а на балансі перебуває 161 одиниця спецтехніки та транспорту", – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо:

Кабінет міністрів передав Фонду держмайна в управління державну частку столичного торговельно-розважального центру Ocean Plaza.

Станом на 1 січня 2023 року українська держава володіла 3 256 державними компаніями.

Реклама: