Польща вимагає від ЄС заборонити імпорт російської сільгосппродукції

Неділя, 7 травня 2023, 11:19 -

Польща вимагає заборонити імпорт російських сільськогосподарських продуктів до Європи.

Про це заявив постійний представник Польщі в ЄС Анджей Садось, передає агентство PAP.

"Ми вважаємо, що санкції на російську сільгосппродукцію потрібно запроваджувати негайно, хоча б через проблеми із ввезенням української продукції в ЄС. 

Європі зараз не загрожує порушення ланцюжка постачання сільгосппродукції. Навпаки. У нас проблема з надлишками. Ми зараз розв’язуємо проблему значного збільшення імпорту сільгосппродукції з України", -  сказав Садось.

Реклама:

Польська сторона додає, що Європейська комісія ще жодного разу не пропонувала країнам ЄС запровадити санкції щодо продуктів харчування з РФ, оскільки пояснювала це загрозою глобальній продовольчій безпеці.

Додається, що ЄС вже ухвалив 10 пакетів санкцій проти РФ. Для ухвалення кожного потрібна одностайність 27 держав-членів союзу.

Нагадаємо:

Реклама:

Сполучені Штати надали банку JPMorgan дозвіл обробляти платежі за експорт сільськогосподарської продукції через "Россельхозбанк", однак це не замінило повторне підключення банку до системи SWIFT.

Європейський Союз має намір заборонити транзит багатьох товарів через РФ, щоб посилити дотримання вже запроваджених санкцій.

Реклама: