Держбюджет через війну торік недоотримав 1,2 мільярда орендної плати

Четвер, 4 травня 2023, 18:10 -

Торік державний бюджет через велику війну недоотримав 1,2 мільярда гривень плати за оренду державного майна.

Про це повідомила пресслужба Фонду державного майна.

В ці підрахунки Фонд включив платежі, які мали сплатити орендарі державного майна на тимчасово окупованих територіях України. ‎

"Фонд держмайна регулярно з 2014 року проводив роботу з фіксації сум недоотриманої орендної плати в зоні ООС, АР Крим та м. Севастополь. З 24 лютого 2022 року ця територія розширилася внаслідок повномасштабного вторгнення", - додали в відомстві.

Реклама:

Крім того, ФДМУ при здійсненні  підрахунків розміру збитків враховано надання пільг у вигляді звільнення від сплати орендних платежів та знижки в розмірі 25-50%. Такі знижки встановив Кабінет Міністрів з метою підтримки  орендарів держмайна насамперед на окупованих територіях та в зоні бойових дій.

"Маємо в майбутньому стягнути всі втрачені та недоотримані гроші з рф. Також зараз розробляємо стратегію економічного відродження цих територій", — заявив Голова ФДМУ Рустем Умєров.

За перший квартал 2023 року до підрахунків втрат додалось 345,06 млн грн.

Реклама:

Нагадуємо:

Фонд держмайна втретє спробує продати на приватизаційному аукціоні завод "Електронмаш" у Києві. Аукціон заплановано на 29 травня, стартова ціна - 61,3 млн грн (без урахування ПДВ).

Економічна правда

Реклама: