Директорку столичного ТРЦ "Гулівер" підозрюють в ухиленні від сплати податків на 145 мільйонів

Середа, 31 травня 2023, 12:02 -

Детективи БЕБ повідомили про підозру генеральній директорці товариства, яке є власником одного з найбільших офісних та торгівельно-розважальних центрів Києва, в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки (БЕБ).

У БЕБ не називають імені підозрюваної та те, про який ТРЦ йдеться, але, за даними Forbes і "Інтерфакс-Україна", йдеться про компанію - власника ТРЦ "Гулівер", ТОВ "Три О", та його керівницю Ірину Круппу.

"Правоохоронці встановили, що протягом 2019-2021 років, дирекція торгівельного центру уклала низку договорів з підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками "фіктивності" та "транзитності", на отримання різноманітних послуг та придбання матеріальних цінностей тощо.

Реклама:

Фактично до первинних документів було внесено відомості про нібито проведення на території ТРЦ певних робіт, які насправді не здійснювалися, що дозволило безпідставно завищити розмір податкового кредиту з податку на додану вартість. Таким чином товариству - власнику ТРЦ вдалося ухилитися від сплати податків на суму понад 145,8 млн грн та вивести їх у готівку", - йдеться у повідомленні БЕБ.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу, додали в Бюро.

У пресслужбі ТРЦ "Гулівер" заявили агентству "Інтерфакс-Україна", що готують коментар "у контексті актуальної інформаційної хвилі".

Реклама:

Екномічна правда

Реклама: