У понад 80% бізнесів є мобілізовані співробітники, кожен другий донатить на армію - ЕВА

Середа, 3 травня 2023, 14:14 -

У 83% компаній серед співробітників є мобілізованим до лав Збройних Сил України, 47% компаній підтримують ЗСУ фінансово.

Про це свідчить опитування Європейської Бізнес Асоціації (ЕВА).

Наразі в лавах збройних сил захищають Україну співробітники 83% компаній. Серед них у 51% мобілізовано до 10% від військовозобов'язаних працівників, у 25% – 10-20%, у 5% – 20-40%. 

У Асоціації наголосили, що при цьому у 43% бізнесів мобілізовані критичні спеціалісти, зокрема інженери, ІТ-фахівці, електрики, механіки, машиністи, водії.

Реклама:

38% компаній понесли безпосередні втрати внаслідок бойових дій, ще 21% мають активи, які залишились на окупованих територіях. 

Також бізнес продовжує втрачати кошти через війну:

  • 33% втратили до 1 мільйона доларів;
  • 37% – втратили в діапазоні 1-10 мільйонів доларів;
  • 10% – про втрати більше 10 мільйонів.

"Попри це все більше компаній відновлюють повноцінну діяльність – наразі таких в Асоціації 68%", - додали в ЕВА.  Ще в січні у повному обсязі працювали 54%, а у жовтні 2022 року – 44% компаній. 

Реклама:

З деякими обмеженнями наразі продовжують працювати 31% компаній, а ще 1% – не працює взагалі.  

Також 90% опитаних бізнесів продовжують виплачують заробітні плати співробітникам у повному обсязі, 21%  роблять авансові та бонусні виплати. Скоротили зарплатні 10%, до звільнень вдались – 2%, а в неоплачувану відпустку відправляють співробітників 3% компаній.

"У воєнний час регулярна підтримка збройних сил має неабияке значення і ми раді відзначити, що компанії Асоціації продовжують потужно допомагати армії та населенню. Так, по 47% підтримують ЗСУ фінансово і підтримують своїх співробітників, що захищають країну, 42% надають свою продукцію, а 24% – послуги на потреби збройних сил та соціальні цілі", - йдеться в дослідженні.

 
ЕВА

Реклама: