Німецькі виробники посперечались щодо прав на танк Leopard 2: питання вирішили до суду

Вівторок, 2 травня 2023, 16:40 -
 
getty images

Німецькі виробники зброї Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann врегулювали судовий спір щодо прав інтелектуальної власності на один з найсучасніших бойових танків у світі Leopard 2.

Про це повідомляє Reuters.

Дюссельдорфська компанія Rheinmetall виготовляє гармату для Leopard 2, а мюнхенська KMW виготовляє її шасі. Бум оборонних замовлень, спричинений війною в Україні, стимулював обидві компанії.

Агентство зазначає, що KMW звернувся до суду проти заяв, зроблених головним виконавчим директором Rheinmetall Арміном Паппергером у газетному інтерв’ю Neue Zuercher Zeitung у березні. Паппергер у ньому заявив, що Rheinmetall володіє правами на модель Leopard 2A4.

Реклама:

Окружний суд у Мюнхені заявив, що слухання на вівторок було скасовано через угоду між двома компаніями, подробиці якої не повідомляються.

У Rheinmetall заявили, що обидві сторони прагнули врегулювати суперечку якомога швидше з метою повернення до повсякденних справ.

"У заявах, які були предметом скарги, ні пан Паппергер, ні Rheinmetall AG не хотіли і не хочуть припускати, що Rheinmetall AG має ексклюзивні права на основний бойовий танк Leopard 2A4", — йдеться в заяві.

Реклама:

Не надаючи жодних фінансових подробиць, компанія повідомила, що судовий процес було припинено за взаємною згодою сторін.

Читайте також: Танковий кулак Залужного. Які західні танки може отримати Україна та як їх обслуговувати?

Шановні підприємці, керівники малого та середнього бізнесу просимо вас допомогти в зборі інформації про проблеми, виклики та можливості для робочої сили в Україні. Пройти опитування проєкту CIPE.

Реклама: