Угорщина посилить контроль за зерном, що надходить з України

Неділя, 9 квітня 2023, 17:00 -

Міністр сільського господарства Іштван Надь заявив, що Угорщина запровадить нові заходи та посилить контроль за зерном, що надходить з України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства сільського господарства Угорщини.

За словами міністра, ситуація для угорських фермерів погіршується безпрецедентними обсягами імпорту українських зернових та олійних культур до країн-членів ЄС, що межують з Україною, включаючи Угорщину.

Крім того, українське сільське господарство, яке користується повним безмитним доступом, почало експортувати велику кількість м'яса птиці, яєць і меду на європейський ринок, витісняючи угорську продукцію з традиційних ринків збуту і знижуючи відпускні ціни фермерів нижче собівартості виробництва.

Реклама:

Так, міністр також виступив з ініціативою запровадити обов'язкове декларування основних зернових та олійних культур в Системі електронного контролю за транзитними товарами (EKÁER). 

"Декларування дасть більш точну картину кількості зернових та олійних культур, що надходять автомобільним транспортом, а також дозволить штрафувати вантажі, які не відповідають зобов'язанням щодо декларування", – йдеться в повідомленні. 

Надь підкреслив, що незадекларовані вантажі вважаються такими, що мають недокументоване походження, і на них може бути накладено штраф за невиконання зобов'язань або навіть конфісковано під заставу. 

Реклама:

Крім того, країна продовжить посилювати контроль за імпортом, приділяючи особливу увагу транзитним вантажам, щоб переконатися, що ті, які призначені для транзиту, дійсно залишають країну.

Економічна правда.

Реклама: