Samsung скоротить виробництво чипів пам'яті після найгіршого квартального прибутку із 2009 року

П'ятниця, 7 квітня 2023, 12:42 -

Samsung Electronics заявила, що скорочує виробництво мікросхем пам'яті після того, як повідомила про найнижчий прибуток з часів фінансової кризи 2009 року, що є значним кроком на шляху до припинення надлишку пропозиції, який обвалив ціни в усій галузі.

Про це пише Bloomberg.

Операційний прибуток найбільшого в світі виробника мікросхем пам'яті впав більш ніж на 95% до 600 млрд вон ($450 млн) за квартал. Продажі впали на 19% до 63 трильйонів вон.

Samsung заявила, що скоротить виробництво мікросхем пам'яті до "значущого рівня", чого чекали конкуренти після того, як нагромадження запасів зашкодило ціноутворенню та прибуткам.

Реклама:

Найбільша компанія Південної Кореї протистояла скороченню виробництва, незважаючи на спад, частково для того, щоб відвоювати частку ринку у конкурентів SK Hynix Inc. та Micron Technology Inc., які були змушені скоротити виробництво. Скорочення Samsung може допомогти підтримати ціни на чіпи, що є ключовим кроком для відновлення галузі.

"Оскільки компанія налагоджує виробництво і знижує випуск мікросхем пам'яті до значущого рівня, ситуація з попитом і пропозицією може покращитися набагато швидше", - сказав Байк Гілхюн, аналітик Yuanta Securities.

Акції Samsung зросли на 4,7%, що стало найвищим денним стрибком за останні три місяці. Акції Hynix зросли на 6,7%.

Реклама:

Тим не менш, Samsung зазначила, що вона налаштована на довгострокові інвестиції в галузь.

"Ми скоротили короткострокові виробничі плани, але оскільки ми прогнозуємо стабільний попит у середньостроковій і довгостроковій перспективі, ми продовжимо інвестувати в інфраструктуру, щоб забезпечити необхідні чисті приміщення і розширити інвестиції в дослідження і розробки для зміцнення технологічного лідерства", - йдеться в заяві компанії.

Samsung планує надати повний фінансовий звіт з чистим прибутком та інформацією про результати діяльності підрозділів пізніше цього місяця.

Компанія попереджала, що прибуток впаде в першому кварталі через уповільнення продажів. Але ціни на пам'ять впали більше, ніж очікувалося, через млявий попит на широкий спектр електроніки від смартфонів до ПК, оскільки споживачі та компанії намагалися зорієнтуватися в ризиках рецесії.

Нагадаємо:

Очікувалося, що прибуток Samsung Electronics у першому кварталі впаде на 92% до найнижчого рівня за останні 14 років, оскільки надлишок чипів погіршується, а покупці уповільнюють закупівлі на тлі глобального економічного спаду.

Економічна правда

Реклама: