Знищення "Мрії": ексдиректору "Антонов" повідомили про підозру

Середа, 5 квітня 2023, 16:41 -
 
Нацполіція

Колишньому директору держпідприємства "Антонов" повідомили про підозру в службовій недбалості, яка призвела до знищення росіянами літака АН-225 "Мрія".

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що експосадовець,  незважаючи на застереження державних органів та достеменно знаючи про припинення страхового покриття на це повітряне судно, не забезпечив передислокацію літака в безпечне місце.

У результаті під час повітряної атаки російських військ на аеропорт у Гостомелі "Мрія" згоріла.

Реклама:

Крім цього, слідство встановило, що літак напередодні вторгнення Росії в Україну був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіапального для виконання рейсу, екіпаж був готовий до вильоту. Відповідно, були всі можливості для евакуації повітряного судна в аеропорт у м. Лейпциг у Німеччині.

"Утім колишній генеральний директор ДП "Антонов" не віддав відповідного наказу та проігнорував доповіді та пропозиції підлеглих", - додали в Нацполіції.

Сума завданих державі збитків внаслідок знищення найбільшого в світі літака становить понад 8,4 млрд грн.

Реклама:

Також перевіряється інформація щодо можливості евакуації ще шести літаків, у тому числі Ан-124 "Руслан", які тоді перебували на території аеропорту.

Нагадуємо:

Колишнім керівникам ДП "Антонов" повідомили про підозру у перешкоджанні діяльності Збройних Сил – за даними слідства, через дії експосадовців було знищено флагманський літак "Мрія".

Економічна правда

Реклама: