ЄБРР виділив €40 мільйонів кредиту гіганту сантехніки Cersanit на підтримку бізнесу в Україні і Польщі

Вівторок, 18 квітня 2023, 14:59 -

ЄБРР виділяє 42 млн євро кредиту провідному польському виробнику керамічної плитки та обладнання для ванних кімнат Cersanit, який "має значні потужності в Україні та, як очікується, відіграватиме важливу роль у відновленні інфраструктури".

Про це йдеться в офіційному пресрелізі Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Довгострокове фінансування, підписане під час візиту до Польщі президента ЄБРР Оділь Рено-Бассо, допоможе компанії завершити численні інвестиції як в Україні, так і в Польщі, а також управляти своїми потребами в оборотному капіталі.

Зокрема, фінансування ЄБРР дозволить групі Cersanit збільшити виробництво плитки та сантехніки в Україні, завершити проєкт з виробництва великоформатної керамічної плитки на тому ж заводі в Україні, реконструювати завод з виробництва акрилових виробів у Польщі, а також завершити підвищення енергоефективності та інші інвестиції в модернізацію в Польщі", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

В ЄБРР додали, що війна Росії проти України вплинула на групу Cersanit.

"Вона змусила українську дочірню компанію Cersanit, ТОВ "Церсаніт Інвест", в якій працює близько 1 200 співробітників, тимчасово зупинити виробництво. Війна також підштовхнула компанію до прийняття стратегічного рішення про продаж своїх активів у Росії, на які припадала майже п'ята частина загального обсягу продажів групи", - додали в банку.

"Ця інвестиція не лише допомагає економікам обох країн, підтримуючи динамічну компанію, яка виробляє продукцію на місцевому ринку, що стане важливим компонентом у відновленні України, а й зберігає людський капітал, підтримуючи важливі робочі місця. ЄБРР залишається відданим фінансуванню інших інвестицій в Україну та сусідні держави, що постраждали від війни", - заявив віце-президент ЄБРР Ален Піллу, який підписав кредитну угоду у Варшаві.

Реклама:

Відновлення інфраструктури України, пошкодженої війною, коштуватиме сотні мільярдів доларів.

Керамічна плитка, сантехніка та обладнання для ванних кімнат є важливими будівельними матеріалами, які будуть використані для відновлення пошкоджених житлових будинків, промислових об'єктів та соціальної інфраструктури, зокрема шкіл, дитячих садків, лікарень та громадських будівель, що надають життєво важливі послуги, додали в ЄБРР.

"Серед інших переваг проєкту - сприяння виходу динамічної польської компанії на ринки інших європейських країн. Після закриття своєї діяльності в Росії Cersanit SA планує розширити та посилити свою присутність на ринках Європейського Союзу, використовуючи свої високі експортні продажі, а також усталені позиції на європейських ринках", - йдеться у пресрелізі.

Економічна правда

Реклама: