Binance закрила для росіян купівлю доларів і євро через p2p-сервіс

Четвер, 9 березня 2023, 16:55 -

Найбільша у світі криптобіржа за обсягом операцій Binance заборонила росіянам та будь-яким фізособам, які проживають у Росії, купівлю і продаж доларів та євро через свій P2P-сервіс.

Про це пише Forbes Russia із посиланням на представника біржі.

Зазначається, що таке рішення ухвалили відповідно до 10 пакету санкцій ЄС проти РФ.

Крім цього, біржа заборонила громадянам ЄС купувати і продавати рублі через P2P.

Реклама:

"Для продовження використання Binance P2P користувачі можуть вибирати інші доступні фіатні валюти", - заявив представник біржі. Під час спроби провести транзакцію майданчик пропонує вибрати "місцеву валюту для P2P-торгівлі" відповідно до правил Binance "для країни, зазначеної під час верифікації", пише видання.

Сервіси P2P (peer-to-peer) дають змогу користувачам здійснювати між собою угоди без посередництва біржі, на визначених ними самими умовах.

"P2P-сервіси Binance та інших криптобірж росіяни почали активно використовувати 2022 року як інструмент для переказу грошей за кордон - після того, як звичайні SWIFT-перекази стали ускладнені. За допомогою таких сервісів можна переказати гроші з одного криптогаманця на інший або купити криптовалюту (наприклад, прив'язаний до вартості долара стейблкоїн USDT за рублі)", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Раніше Binance у зв'язку із санкціями обмежувала тільки граничну вартість активів на балансі криптогаманців росіян - з квітня вона не повинна перевищувати еквівалент 10 тис євро.

"Водночас обмеження не вмикалися одразу після перевищення ліміту, і щоб їх зняти, достатньо було вивести з гаманця суму, що перевищує 10 тис євро.. Застосування санкційних заходів до росіян з боку найбільшої криптобіржі торік було досить м'яким, зазначали експерти в розмові з Forbes.

Зокрема, Binance не закрив для росіян можливість користуватися біржею, як того вимагав восьмий пакет санкцій Євросоюзу", - йдеться у статті.

Економічна правда

Реклама: