Meta цього тижня готує новий раунд скорочень, які можуть торкнутись тисяч працівників - ЗМІ

Вівторок, 7 березня 2023, 12:17 -

Материнська компанія Facebook - Meta Platforms - планує новий раунд звільнень і вже цього тижня скоротить тисячі співробітників.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Найбільша у світі компанія соціальних мереж скорочує більше робочих місць, крім скорочення на 13% у листопаді, намагаючись стати більш ефективною організацією. Під час попереднього раунду скорочень Meta скоротила 11 тис працівників, що стало першим великим скороченням. 

Цей крок все ще знаходиться на стадії завершення і може торкнутися тисяч співробітників.

Реклама:

Компанія також працювала над згладжуванням своєї організації, надаючи пакети викупу менеджерам і скорочуючи цілі команди, які вона вважала несуттєвими.

Джерела розповіли, що неминучий раунд скорочень обумовлений фінансовими цілями.

Керівництво Meta, яке помітило уповільнення доходів від реклами та переключило фокус на платформу віртуальної реальності під назвою metaverse, попросило директорів і віце-президентів скласти списки співробітників, яких можна звільнити.

Реклама:

За даними співрозмовників агентства, цей етап звільнень може бути завершений наступного тижня. Ті, хто працює над планом, сподіваються, що він буде готовий до того, як генеральний директор Марк Цукерберг піде у відпустку по догляду за третьою дитиною.

Нагадуємо:

Раніше повідомлялось, що Материнська компанія Facebook - Meta - залучаючи HR-менеджерів, юристів, фінансових експертів та топ-менеджерів до розробки планів щодо зниження ієрархії компанії в рамках реорганізації та скорочення штату, що може торкнутися тисяч працівників.

Більше по цій темі в статті ЕП: Світові техногіганти продовжують масово звільняти людей. Що чекає на ІТ-фахівців з України?

А також у подкасті: Криза в ІТ-сфері? Чому технологічні компанії скорочують співробітників і як це вплине на Україну?

Реклама: