У січні центробанки збільшили купівлю золота: найбільше придбала Туреччина

Понеділок, 6 березня 2023, 13:17 -

У січні центральні банки країн світу наростили запаси золота - найбільше дорогоцінного металу, 23 тонни, придбала Туреччина - це зробило її найбільшим покупцем у світі за цей період.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними Всесвітньої ради із золота, зараз у країні зберігається 565 тонн золота, що є найвищим за всю історію.

Загалом центральні банки по всьому світу додали до своїх резервів у січні чисті 31 тонну золота, збільшивши закупівлі на 16% порівняно з груднем. 

Реклама:

Народний банк Китаю та Національний банк Казахстану були другим і третім найбільшими покупцями сировини, додавши 15 і 4 тонни відповідно.

"Туреччина накопичувала золото протягом кількох місяців і була найбільшим покупцем металу серед монетарних органів минулого року. Золото також є популярним товаром серед турецьких домогосподарств, які використовують його як захист від валютного та інфляційного тиску", - зазначає агентство.

У лютому Туреччина тимчасово призупинила імпорт золота в рамках надзвичайного плану пом’якшення економічних наслідків руйнівних землетрусів. Уряд також намагається обмежити імпорт золота, який вважається найбільшою загрозою для погіршення зовнішніх фінансів.

Реклама:

Нагадуємо:

Центральні банки світу додали до своїх запасів 1 136 тонн золота на суму близько 70 млрд доларів у 2022 році, що є найбільшим показником із 1967 року.

Реклама: