У TikTok заявляють про 150 мільйонів активних користувачів у США щомісяця

Вівторок, 21 березня 2023, 12:15 -

Компанія TikTok заявила у понеділок, що її платформа для обміну короткими відео зараз має 150 мільйонів активних користувачів у США щомісяця, порівняно зі 100 мільйонами, про які TikTok заявляв у 2020 році.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що платформа підтвердила цей показник напередодні свідчень гендиректора TikTok Шоу Зі Чу, призначених на четвер перед Комітетом Палати представників.

У п'ятницю ще шість американських сенаторів підтримали двопартійний законопроєкт, який надає президенту США Джо Байдену нові повноваження заборонити TikTok з міркувань нацбезпеки. Минулого тижня TikTok заявив, що адміністрація Байдена вимагає, щоб його китайські власники продали свою частку в додатку, інакше він може зіткнутися із забороною в США.

Реклама:

Додаток стикається зі зростаючим тиском у Вашингтоні, включаючи заклики заборонити додаток з боку багатьох членів Конгресу, які побоюються, що дані його американських користувачів можуть потрапити до рук уряду Китаю.

У вересні 2021 року TikTok заявив, що в усьому світі у нього понад 1 мільярд користувачів щомісяця.

Голова сенатського комітету з розвідки Марк Уорнер, який є співавтором законопроєктів, що надають адміністрації більше повноважень для заборони TikTok, заявив, що він не вважає, що дані TikTok у США є безпечними.

Реклама:

TikTok заявив, що витратив понад 1,5 мільярда доларів на ретельні заходи з безпеки даних, відкидає звинувачення у шпигунстві і каже, що "якщо метою є захист національної безпеки, то продаж акцій не вирішує проблему: зміна власника не накладе жодних нових обмежень на потоки даних або доступ до них".

Нові цифри свідчать про широку популярність додатку, особливо серед молодих американців. Міністр торгівлі США Джина Раймондо заявила Bloomberg News, що заборона TikTok може мати політичні наслідки.

"Політик у мені вважає, що ви буквально втратите всіх виборців віком до 35 років, назавжди", - сказала вона.

Нагадуємо:

Соціальна мережа TikTok почала переговори щодо продажу із потенційними покупцями на тлі заяв американської влади про заборону застосунку в США.

США прагнуть, аби китайські власники TikTok продали свої частки в популярному застосунку, інакше компанія може зіткнутися з забороною у США.

Білий дім дав американським держустановам місяць на видалення застосунку.

Економічна правда

Реклама: