"Укренерго": на Житомирщині обмеження споживання, також можливі відключення у Києві й області

Понеділок, 20 березня 2023, 12:15 -

У понеділок споживання елеткроенергії більше, ніж у вихідні, що характерно для робочого дня. У Житомирській області застосовуються обмеження споживання, також можливі обмеження у Київській області та Києві.

Про це заявили в "Укренерго".

У держкомпанії заявили, що працюють усі види електростанцій. 

"Активно в роботі гідро та сонячні електростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також триває незначний імпорт електроенергії. Обсяг доступної потужності генерації підвищує операційну безпеку енергосистеми", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

При цьому у Житомирській області через значні пошкодження мереж, внаслідок неодноразових атак росіян, застосовуються обмеження споживання. Також при значному зростанні споживання можливі обмеження у Київській області та Києві.

В "Укренерго" додали, що в інших регіонах обмежень у мережах, які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводились.

Водночас складною залишається ситуація у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі.

Реклама:

"Енергетики постійно працюють над усуненням мережевих обмежень, відновленням надійності та безперервності електропостачання.

Відновлювальні роботи тривають на всіх об’єктах "Укренерго", пошкоджених російськими атаками", - резюмували в "Укренерго".

Нагадаємо:

У понеділок генерація електроенергії продовжує повністю забезпечувати потреби споживачів, проте в двох областях можливі відключення світла через ремонти мережевої інфраструктури, заявили в Міненерго.

Економічна правда

Реклама: