Нацкомісія з цінних паперів анулювала ліцензії "Айбокс банку"

П'ятниця, 10 березня 2023, 20:52 -

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) прийняла рішення щодо анулювання низки ліцензій ПрАТ "АЙБОКС БАНК" на провадження діяльності на ринках капіталу.

Про це повідомляє пресслужба НКЦПФР.

Так, регулятор рішенням від 10 березня зупинив ліцензії товариства за наступними напрямками:

  • діяльність з торгівлі фінансовими інструментами, а саме: брокерська діяльність, дилерська діяльність,
  • субброкерська діяльність;
  • депозитарна діяльність, а саме: депозитарна діяльність депозитарної установи, діяльність із зберігання активів інститутів спільного інвестування.

Нагадуємо:

Реклама:

7 березня НБУ прийняв рішення позбавити банк ліцензії та ліквідувати банк у через систематичне порушення вимог закону щодо фінансового моніторингу.

"Айбокс банк" неналежним чином перевіряв клієнтів-надавачів послуг з організації та проведення змагань зі спортивного покеру, ризик ділових відносин з якими є високим. 

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки у середу, 8 березня, провели обшуки в офісах та відділеннях "Айбокс банку", днем раніше НБУ позбавив його ліцензії.

Реклама:

Бюро економічної безпеки підозрює службових осіб банку у сприянні в ухиленні від сплати податків ігрового бізнесу на суму 400 мільйонів гривень.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав процедуру ліквідації АТ "Айбокс банк" та АТ "Форвард банк", позбавлених Нацбанком ліцензій.

Читайте також: Кінець гральним схемам. За що НБУ прикрив IBOX банк?

Економічна правда

Реклама: