Постачальник взуття для Nike і Adidas скоротить 6000 робочих місць у В'єтнамі – ЗМІ

Вівторок, 21 лютого 2023, 15:44 -

Тайванська Pou Chen Corp - найбільший у світі виробник брендового спортивного взуття - планує скоротити близко 6 тисяч робочих місць на своїй фабриці в Хошиміні у В'єтнамі через слабкий попит.

Про це пише Reuters із посиланням на двох місцевих посадовців, знайомих із планами компанії.

За словами співрозмовників агентства, на в'єтнамській фабриці Pouyuen цього місяця буде скорочено 3 000 робочих місць і не буде продовжено трудові контракти ще для 3 000 робітників пізніше цього року.

В'єтнамська фабрика Pouyen постачає продукцію для таких світових компаній, як Nike та Adidas AG, і є одним з найбільших роботодавців у Хошиміні з 50 500 працівниками.

Реклама:

У Pou Chen заявили, що в рамках останньої хвилі скорочень на в'єтнамській фабриці планується скоротити не більше 3 000 працівників на тлі невизначеності щодо макроекономічних перспектив, і вплив на операційну діяльність буде обмеженим.

"Компанія буде розсудливо реагувати на динамічні зміни в бізнес-середовищі", - йдеться у заяві компанії поданій на Тайванську фондову біржу.

Акції Pou Chen впали на 1,2% на початку денних торгів на Тайвані.

Реклама:

На телефонні дзвінки до представника профспілки на фабриці ніхто не відповів.

План скорочення робочих місць знаменує собою розворот для компанії, яка в 2021 році зіткнулася з нестачею робочої сили і перебоями у виробництві у В'єтнамі через пандемію коронавірусу.

"Ця країна Південно-Східної Азії є світовим центром виробництва, і її економіка в 2022 році зростала найшвидшими темпами за останні десятиліття, але економісти попереджають про зустрічні вітри, оскільки ослаблення глобального попиту починає впливати на торгові поставки.

Експорт В'єтнаму в січні впав на 26% порівняно з попереднім роком, а імпорт скоротився на 24%. Зниження імпорту може свідчити про майбутнє скорочення промислового виробництва, оскільки фірми скорочують закупівлі матеріалів та обладнання для виробництва" - пише Reuters.

Економічна правда

Реклама: