Індія допустила до торгів на біржі першу компанію з РФ

Вівторок, 21 лютого 2023, 10:50 -

Рада з цінних паперів та бірж Індії зареєструвала російську компанію "Альфа-Капітал" як іноземного портфельного інвестора.

Про це пише Forbes Russia із посиланням на дані індійського регулятора.

Як повідомила компанія у коментарі РБК, такий статус дасть їй змогу проводити операції з індійськими акціями в інтересах своїх клієнтів на обох фондових біржах Індії - Бомбейській (BSE) і Національній (NSE)

Зазначається, що це перший випадок, коли компанію з Росії допустили до торгів на індійських біржах. Для отримання ліцензії "Альфа-Капітал" укладе угоду з індійською Orbis Financial Corporation щодо надання депозитарних послуг.

Реклама:

За словами гендиректорки "Альфа-Капіталу" Ірини Кривошеєвої, розрахунки на біржах Індії ведуться в рупіях, але вкладати кошти й отримувати дохід з інвестицій клієнти "Альфа-Капіталу" зможуть у рублях.

За її словами, конвертація здійснюватиметься за межами Росії через контрагентів компанії. "Жодних транскордонних переказів у рупіях не буде, тому що це складна процедура", - уточнила Кривошеєва.

"На початковому етапі інвестиції в папери, що торгуються в Індії, будуть доступні кваліфікованим інвесторам у рамках керованої стратегії, мінімальний поріг входу становитиме 1 млн рублів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Потім будемо формувати стратегії для роздрібних клієнтів - можливо, стандартні стратегії, можливо, відкриті пайові інвестиційні фонди. Але це скоріше наступний етап. Відповідно, поступово буде зменшено і мінімальний поріг інвестицій", - заявили в компанії.

Економічна правда

Реклама: