Intel уріже зарплати працівникам середньої ланки задля економії через падіння виробництва – FT

Середа, 1 лютого 2023, 17:46 -

Intel скорочує зарплату менеджерам і керівникам вищої ланки у якості кроку для економії грошей, щоб витримати очікуваний спад у першій половині 2023 року.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела.

За словами джерела, скорочення базової зарплати починається з 5 % для працівників середньої ланки і зростає до 25 %для виконавчого директора Пета Гелсінгера. 

Команда виконавчого керівництва навколо Гелсінгера скоротить зарплату на 15 %, тоді як інші керівники вищої ланки отримають скорочення на 10 %.

Реклама:

Однак скорочення стосуються лише базової зарплати та деяких інших незначних пільг. Вони не вплинуть на бонуси та акції, які становлять значну частину загального пакету топ-менеджерів.

Минулого року в Intel заявили, що цільова винагорода Гелсінгера на 2022 рік становила 26,3 млн дол, причому лише 1,25 млн дол з них становлять базову зарплату, яка підлягає скороченню. Решта планується отримати у формі очікуваної грошової премії та довгострокової заохочувальної винагороди.

Тиждень тому компанія здивувала Уолл-стріт попередженням про те, що її дохід у цьому кварталі, ймовірно, буде на 40 % нижчим за аналогічний період минулого року. Intel пояснює падіння продажів раптовим загостренням корекції запасів, яка вразила індустрію мікросхем з минулого літа. Деякі аналітики стверджують, що падіння також відображає подальшу втрату частки ринку.

Реклама:

Видання зазначає, що компанія вже зіткнулася з фінансовою нестачею ще до останнього зниження продажів. Він намагається підтримувати масштабну програму інвестицій в умовах різкого падіння ринку ПК, одночасно захищаючи свої дивіденди акціонерам.

Але на відміну від багатьох технологічних компаній, Intel не оголосила про скорочення робочих місць через ослаблення технологічних ринків. Натомість рішення щодо скорочення витрат залишили на розсуд окремих бізнес-підрозділів, оскільки компанія прагне досягти мети скоротити 3 мільярди доларів із свого річного операційного бюджету до кінця цього року.

Останніми тижнями почали з’являтися новини про локальні скорочення робочих місць, офіційні документи в Каліфорнії розкривають плани скоротити робочу силу більш ніж на 500 на двох підприємствах у штаті.

Торік Intel розширила персонал на 10 800 працівників, збільшивши чисельність своєї робочої сили на 9 %, незважаючи на те, що її дохід впав на 16 %, а компанія повідомила про негативний скоригований вільний грошовий потік за рік у 4 млрд дол.

Економічна правда

Реклама: