"Дискусія вичерпана і використовується для хайпу": Гетманцев про реформу "10-10-10"

Понеділок, 12 грудня 2022, 17:42 -

Голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев розкритикував бажання депутатів його комітету та представників Офісу президента відновити роботу над податковою реформою "10-10-10".

Про це Гетманцев повідомив у коментарі ЕП.

"Очевидно дискусія (якщо це можна було назвати дискусією) себе вичерпала і сьогодні використовується виключно для хайпу", - заявив він.

Зокрема, Гетманцев виступив проти запровадження в Україні податку на виведений капітал, про який повідомляли прихильники реформи, зазначивши, що такий податок суперечить вимогам ЄС, а також не вигідний самому бізнесу.

Реклама:

"Податок на виведений капітал запроваджений в межах "Дія City". На жаль, серед реального бізнесу він не користується популярністю, адже лише третина резидентів "Дія City" перейшла на ПнВК. Отож, експеримент виявив, що податок не вигідний передусім самому бізнесу попри запевнення адептів", - відзначив голова податкового комітету Ради.

Водночас Гетманцев зазначив, що підтримує об’єднання податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску та військового збору, а також зміни до податкового законодавства, які наблизять Україну до вимог Євросоюзу.

"Паралельно з цим основною роботою з реформування оподаткування є імплементація до законодавства України податкового законодавства ЄС та забезпечення принципу верховенства права у податкових відносинах. Це дуже кропітка і важка робота, у якій ми повинні забезпечити дотримання інтересів нашого бізнесу, мінімізувавши ризики", - додав він.

Реклама:

Напередодні в інтерв’ю ЕП депутат податкового комітету Мар’ян Заблоцький підтвердив, що очолив міжфракційне об’єднання, яке працюватиме над доопрацюванням податкової реформи, відомої як "10-10-10" (через те, що пропонує запровадити ставки на основні податки на рівні 10%).

За словами депутата, відповідну концепцію податкової реформи напрацьовують спільно з профільним заступником голови Офісу президента Ростиславом Шурмою, який виступав автором реформи "10-10-10".

Читайте також: "Вони перетворили роботу з ПДВ для бізнесу на гру в рулетку". Нардеп про роботу Податкової та нову концепцію "10-10-10"

Економічна правда

Реклама: