Український "Альфа-Банк" остаточно змінив назву на Sense Bank

Четвер, 1 грудня 2022, 09:55 -

"Альфа-Банк Україна" з 1 грудня завершив всі процедури зміни назви на Sense Bank, деякі сервіси були недоступними протягом декількох годин вночі на 1 грудня.

Про це повідомила пресслужба банку.

Відповідні зміни було раніше внесено до статутних документів, а вже 30 листопада – до державного реєстру.

У банку наголошують, що продовжують виконувати всі свої зобов’язання перед клієнтами та контрагентами як правонаступник "Альфа-Банку Україна". 

Реклама:

У зв’язку з перейменуванням банку не потрібно звертатися до відділень, перевипускати картки чи переоформлювати будь-які документи. Банк продовжує працювати у звичному режимі.

Ребрендинг було фактично проведено за 3 місяці, протягом яких зміни потрібно було інтегрувати у цифрові канали роботи з клієнтами на кшталт Sense SuperApp, банкомати, торгові термінали, POS-термінали, системи інтеграції з бізнес-партнерами, відділення тощо. 

У зв’язку зі зміною назви, роботу сервісів банку, які працюють у режимі 24/7 (Sense SuperApp, iFOBS тощо) було тимчасово призупинено на декілька годин. Для зручності клієнтів, працівники IT-підрозділу банку впроваджували всі необхідні трансформації вночі з 30 листопада на 01 грудня. 

Реклама:

Нагадуємо:

"Альфа-Банк" з 1 грудня офіційно завершує процедуру зміни назви бренду банку на Sense Bank.

Після накладання санкцій на російських акціонерів "Альфа-Банку" НБУ відсторонив їх від управління та призначив незалежним довіреним представником болгарського економіста Сімеона Дянкова. Згодом він заявив, що банк змінить назву, адже "не хоче мати нічого спільного з країною-агресором".

"Альфа-Банк" віднесений Національним банком до системно важливих. У ньому зберігається 48 млрд грн депозитів фізосіб (6% від усіх депозитів в українських банках) і 24 млрд грн коштів підприємств. Банк обслуговує 2,6 млн фізосіб, 55 тис. юридичних і 88 тис. ФОПів.

Як зазначається на сайті НБУ, через зареєстровані на Кіпрі ABH Holdings S.A та ABH Ukraine Limited бенефіціарами банку є російський бізнесмен Андрій Косогов (40,96%), Пьотр Авен (12,4%), Міхаіл Фрідман (32,86%). Також частки мають італійська банківська група UniCredit (9,9%) та Марк Фоундейшен з дослідження ракових захворювань (3,87%).

РНБО 30 вересня ухвалила рішення про запровадження нових пакетів санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які причетні до розв’язування агресивної війни проти України чи які підтримують путінський режим. У списку, зокрема, співвласник "Альфа груп" Михайло Фрідман.

Читайте також: Мільярд доларів, зустрічі в ОП з міністрами та непублічні штрафи. Як Альфа-банк хоче зберегти статус-кво в Україні

Реклама: