Новий автомобільний пункт пропуску на кордоні з Румунією відкриють цього тижня

Вівторок, 8 листопада 2022, 17:37 -

Новий міжнародний автомобільний пункт пропуску "Красноїльськ – Вікову де Сус" на українсько-румунському кордоні почне працювати цього тижня.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у Facebook.

Проїзд буде дозволений для легкових автомобілів і порожніх вантажівок.

Реклама:

"Цей пункт пропуску має розвантажити єдиний діючий пункт пропуску на українсько-румунському кордоні "Порубне – Сірет", - пояснили в міністерстві.

"Пункт пропуску "Порубне - Сірет" нині – один із найбільш завантажених. Дорога до європейських портів йде саме через цей пункт пропуску і він надважливий для українських експортерів і для вантажного транспорту немає альтернативи проїзду з України до Румунії. Інші пункти пропуску на українсько-румунській ділянці кордону не призначені для проїзду вантажівок. До речі, "Красноїльск – Вікову де Сус" від початку також проєктувався як пункт пропуску для пішоходів і легкового транспорту.

Відтепер спільно з румунськими колегами було прийняте рішення, що "Красноїльськ" працюватиме для проїзду вантажівок. Спершу буде здійснюватись пропуск лише порожніх вантажних транспортних засобів. Наступним етапом стане дозвіл на проїзд вантажівок з нашим експортом. Це стане можливим після завершення робіт з румунського боку", - заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Реклама:

Зазначається, що наразі завершено капітальний ремонт понад 7 кілометрів дороги, облаштована територія МАПП та робочі місця для представників всіх служб, змонтована система освітлення та система зв’язку, встановлене обладнання необхідне для функціонування пункту пропуску.

Економічна правда

Реклама: