Новим головою Рахункової палати стане ексочільник Держаудитслужби Пліс – нардеп

Вівторок, 29 листопада 2022, 13:49 -
 
Геннадій Пліс
Фото: КМДА

Цього тижня буде голосування за звільнення Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати, замість нього на посаду, наймовірніше, призначать ексглаву Держаудитслужби Геннадія Пліса.

Про це повідомив у Telegram заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"На цьому тижні буде голосуватися звільнення голови Рахункової палати - Валерія Пацкана.

З дуже високою долею ймовірності, замість нього на посаду голови Рахункової призначать Геннадія Пліса, який з квітня 2020 по листопад цього року очолював Держаудитслужбу, а до цього рік був заступником Мінфіну", - зазначив Железняк.

Реклама:

Нагадаємо:

Бюджетний комітет Верховної Ради підтримав заяву про звільнення Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан оголосив, що написав заяву про відставку: заявив про "гостинець" від НАБУ - підозру, та "політичні розбірки".

Реклама:

У понеділок, 7 листопада, НАБУ та САП завершили розслідування щодо екснардепа та голови Рахункової палати Валерія Пацкана, якого звинувачують в незаконному отриманні компенсації за житло в 2017 році.

У жовтні голова Рахункової палати Валерій Пацкан підтвердив, що йому повідомили про підозру у незаконному одержанні 117,65 тис грн компенсації за житло: він вважає підозру необґрунтованою.

НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати та народному депутату 8 скликання Валерію Пацкану у незаконному одержанні 117,65 тис грн компенсації за житло. 

Кабінет міністрів 4 листопада звільнив Геннадія Пліса з посади голови Державної аудиторської служби України. Новим очільником служби призначили Аллу Басалаєву.

У квітні 2021 року уряд перепризначив голову Держаудитслужби Пліса на новий 5-річний термін.

Кабмін на засіданні 29 квітня 2020 року призначив екс-заступника міністра фінансів уряду Гончарука Геннадія Пліса головою Державної аудиторської служби.

Пліс працював заступником міністра фінансів в уряді Олексія Гончарука.

У 2005-2006 роках Пліс був заступником начальника фінансово-економічного управління Міністерства вугільної промисловості.

З 2006 по 2012 роки - начальник Головного управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.

У 2012-2013 роках Пліс був головою наглядової ради "Державної продовольчо-зернової корпорації України", а у 2013-2014 - директором департаменту внутрішнього аудиту та аналізу ризиків ДПЗКУ.

Із серпня 2014 року Пліс працював радником голови КМДА, із серпня 2014 - директор департаменту внутрішнього фінконтролю КМДА.

Із січня 2016 по грудень 2017 року працював першим заступником голови КМДА.

Економічна правда

Реклама: