БЕБ арештувало більше 100 тисяч літрів підробленого алкоголю на 25 мільйонів

Середа, 16 листопада 2022, 17:23 -
 
БЕБ

Детективи Бюро економічної безпеки арештували понад 88 тисяч літрів контрафактних лікеро-горілчаних виробів, 17 тисяч літрів спирту та засоби для розливу та пакування алкоголю на 25 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Крім контрафактного алкоголю та спирту співробітники Бюро арештували лінії розливу та пакування, а також 11 резервуарів для виготовлення та зберігання лікеро-горілчаних виробів.

Слідство встановило, що група осіб за попередньою змовою з працівниками декількох підприємств ДП "Укрспирт" протягом 2019-2022 років незаконно виготовляли спирт та алкогольні напої.

Реклама:

Підпільне виробництво підакцизних товарів здійснювалося без звітності та обліку з метою ухилення від сплати акцизного податку в особливо великих розмірах.

В подальшому незаконно виготовлений спирт продавали декільком підприємствам – виробникам лікеро-горілчаних виробів, які в свою чергу, виробляли з цього спирту не обліковану лікеро-горілчану продукцію, оклеюючи її підробленими акцизними марками

Детективи БЕБ провели низку обшуків офісних, складських приміщень та виробничих потужностей одного із товариств та вилучили документи дві лінії розливу лікеро-горілчаних виробів та ємності із рідиною з характерним запахом спирту в загальній кількості понад 105 тис літрів.

Реклама:

Ці цінності та документи визнано речовими доказами та арештовано. Загальна орієнтовна вартість арештованих товарно-матеріальних цінностей становить 25 млн грн.

Нагадуємо:

На Закарпатті детективи Бюро економічної безпеки спільно з працівниками Державних податкової та митної служб попередили нелегальне вивезення з України цигарок на близько 6 мільйонів гривень.

Реклама: