Брали хабарі з експортерів "зернового коридору": на Одещині викрили масштабну схему поборів

Вівторок, 15 листопада 2022, 10:58 -

Державне бюро розслідувань викрило в Одеській області масшабну схему поборів з експортерів "зернової ініціативи".

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Працівники Бюро за процесуального керівництва Офісу генпрокурора викрили посадових осіб Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Одеській області на хабарях.

Посадовці брали "грошові винагороди" від суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють експорт зернових культур через порти Великої Одеси по "зерновому коридору". 

Реклама:

"Всі, хто хотів безперешкодно та швидко отримати фітосанітарний сертифікат та інші дозвільні документи мали заплатити визначену суму через посередників", – зазначають в ДБР.

Для того аби приховати ці протиправні дії чиновники визначили окремі комерційні підприємства, які під виглядом консультацій та фумігаційних послуг експортерам зернових культур виступали посередниками при отриманні хабарів.

У межах слідства правоохоронці проводять низку обшуків за місцем роботи й проживання фігурантів кримінальної справи. Вже вилучені гроші від незаконної діяльності, документальні матеріали, а також інші предмети та речі, які будуть слугувати доказами.

Реклама:



Реклама: